Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ




από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά

- φέτα 100 γραμμάρια
- ανθότυρο 100 γραμμάρια
- αιγοτύρι η κατίκι Δομοκού 100 γραμμάρια
- πιπεριά καυτερή μια μέτρια
- πάπρικα καυτερή 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ταμπάσκο πράσινο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- λάδι 2 κουταλιές της σούπας


Εκτέλεση

Αφαιρούμε τους σπόρους και το κοτσάνι από την πιπεριά.
Τοποθετούμε μέσα στο γουδί την πιπεριά και την πολτοποιούμε προσθέτοντας στο τέλος το ταμπάσκο.
Όταν έχουν γίνει κρέμα,προσθέτουμε το λάδι και όλα αυτά μέσα στο μπλέντερ μαζί με τα τυριά μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Σερβίρουμε την τυροκαυτερή πασπαλισμένη με καυτερή πάπρικα..

Παράλλαγή

Μπορούμε να λιώσουμε τα τυριά με ένα πιρούνι αν θέλουμε να είναι πιο αισθητά τα τυριά στην γλώσσα μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου