Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αγκινάρες φρέσκες η κατεψυγμένες
- κιμάς
- αλάτι
- πιπέρι
- καρίνο
- ροκφόρ
- μπέικον
- κρεμμύδι τριμμένο
- λάδι
- ζωμός χορταρικών 1 φλιτζάνι


Εκτέλεση



Χρησιμοποίησα αγκινάρες κατεψυγμένες.
Σε ένα τηγάνι βάζω λάδι και περνάω τις αγκινάρες.



Τις αφαιρώ όταν μαραθούν και τις βάζω σε ένα ταψάκι.
Στο ίδιο λάδι μαραίνω τον και και προσθέτω το κρεμμύδι και τα μυρωδικά.



Όταν μαραθούν προσθέτω το ροκφόρ.


Γεμίζω τις αγκινάρες με τον κιμά και τις καλύπτω με μισή φέτα μπέικον για να μην αρπάξει.


Προσθέτω τον ζωμό και λίγο λάδι και το ψήνω στον φούρνο για κανένα μισάωρο.

Παραλλαγή

1.Μπορούμε αν θέλουμε να αποφύγουμε το μπέικον να καλύψουμε τις αγκινάρες με μπεσαμέλ.
2.Εάν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες αγκινάρες,τότε τις καθαρίζουμε και βγάζουμε όλο το εσωτερικό χνούδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου