από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- αγκινάρες φρέσκες η κατεψυγμένες
- κιμάς
- αλάτι
- πιπέρι
- καρίνο
- ροκφόρ
- μπέικον
- κρεμμύδι τριμμένο
- λάδι
- ζωμός χορταρικών 1 φλιτζάνι
Εκτέλεση
Χρησιμοποίησα αγκινάρες κατεψυγμένες.
Σε ένα τηγάνι βάζω λάδι και περνάω τις αγκινάρες.
Τις αφαιρώ όταν μαραθούν και τις βάζω σε ένα ταψάκι.
Στο ίδιο λάδι μαραίνω τον και και προσθέτω το κρεμμύδι και τα μυρωδικά.
Όταν μαραθούν προσθέτω το ροκφόρ.
Γεμίζω τις αγκινάρες με τον κιμά και τις καλύπτω με μισή φέτα μπέικον για να μην αρπάξει.
Προσθέτω τον ζωμό και λίγο λάδι και το ψήνω στον φούρνο για κανένα μισάωρο.
Παραλλαγή
1.Μπορούμε αν θέλουμε να αποφύγουμε το μπέικον να καλύψουμε τις αγκινάρες με μπεσαμέλ.
2.Εάν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες αγκινάρες,τότε τις καθαρίζουμε και βγάζουμε όλο το εσωτερικό χνούδι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου