Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

ΖΥΓΟΥΡΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


από την Evagelia Kleanthi

Υλικά

- ζυγούρι
- καρότα
- ντομάτες κομμένες σε φέτες
- σκόρδο
- αλάτι χοντρό
- πιπέρι
- κόκκινη πάπρικα
- δεντρολίβανο φρέσκο
- θυμάρι φρέσκο
- λάδι


Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και την πάπρικα,
Μέσα σε λαδόκολλα  απλώνω το κρέας τα καρότα τα σκόρδα και τις ντομάτες.
Η ντομάτα μπαίνει για να υπάρχει υγρασία.



Ρίχνω το λάδι και τα κλωναράκια του δεντρολίβανου, το θυμάρι, την ρίγανη.
Το διπλώνω και το βάζω στην γάστρα αφού ρίξω μέσα λίγο νερό.
Βάζω την γάστρα στον φούρνο σε σιγανή φωτιά 160 με 170 βαθμούς για 2 1/2 ώρες μέχρι να γίνει το κρέας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου