Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

ΚΕΦΤΕΔΙΑ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΕΙΑ




από την Ελένη Κοσμοπούλου

Υλικά

- κιμάς μοσχαρίσιος
- κρεμμύδι χοντροτριμμένο
- ψωμί με προζύμι μουλιασμένο (μόνο την ψύχα)
- αλάτι
- πιπέρι
- ντομάτα ψιλοκομμένη
- λάδι
- δύοσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά μας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να δέσουν τα υλικά.



Πλάθουμε τα κεφτέδια σε μεγάλο μέγεθος και τα αλευρώνουμε.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. 



Όταν τηγανιστούν τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τα κεφτέδια πεντανόστιμα!!!!

1 σχόλιο: