Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ


από την Theodora Kaipi

Υλικά
Για τη ζύμη
-  1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο
-  1 κεσεδάκι καλαμποκέλαιο
-  1 κουτ. Γλυκού κοφτό αλάτι
-  1 αυγό
-  1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
-  αλεύρι όσο πάρει (περίπου 500 γρ)
Για τη γέμιση
-  400 γρ φέτα ή 200 γρ φέτα & 200 γρ ανάλατη μυζήθρα
-  2 αυγά
-  Δυόσμο
-  Λίγο αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε βαθιά λεκάνη όλα τα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε μέχρι να επιτύχουμε μία μαστιχωτή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
(Αν θέλουμε καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Μετά ξαναζυμώνουμε λίγο για να φύγει ο αέρας. )
Παίρνουμε μικρή ποσότητα ζύμης στην παλάμη μας και την ανοίγουμε με το άλλο χέρι. Βάζουμε μια πιρουνιά από τη γέμιση στην μία πλευρά και διπλώνουμε για να σκεπάσουμε το τυροπιτάκι. Τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα σκεπασμένη με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις 170 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Είναι πολύ εύκολα και πεντανόστιμα !!!
Καλή επιτυχία !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου