Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΙ ΚΑΙ ΦΙ

από την Ioanna Zagkla

Υλικά
-  500 γρ. αλεύρι
-  500 γρ. τυρί φέτα
-  1 κεσεδάκι γιαούρτι
-  1 κεσεδάκι (μεζούρα) λαδάκι, έβαλα ελαιόλαδο αλλά αν θέλετε βάζετε και σπορέλαιο
-  2 αυγά

Εκτέλεση
Χτυπάτε τ' αβγά σε μια μπασίνα και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι κοσκινισμένο με μπεϊκιν αν δεν είναι από αυτά που φουσκώνουν, ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν! 
Ανάβετε το φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
Πλάθετε τα τυροπιτάκια σας και τα τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα. 
Ψήνετε για 20' 
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου