Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ


από την Maria Kaparaki

Υλικά


-  1 κούπα γάλα χλιαρό
-  ½  κούπα ηλιέλαιο
-  1 φακελάκι μαγιά
-  1 αυγό
-  1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-  1 κουτ. γλυκού αλάτι
-  αλεύρι όσο πάρει για να γίνει εύπλαστη και μαλακή ζύμη
(εμένα μου πήρε πολύ λιγότερο και από 500 γραμμ.)
Εκτέλεση 


Πως γίνεται το μακρυνάρι
ανοίγεις το φύλλο, απλώνεις γέμιση στη μια πλευρά, διπλώνεις μέχρι τη μέση και κόβεις το υπόλοιπο φύλλο λωρίδες και κάνεις επάνω στο ρολό οτι σχέδιο θέλεις!! 


Αφού κρυώσει κόβεται πανεύκολα σε φέτες και είναι πολύ αφράτο και εμφανίσιμο!

Συμβουλή: Αφήστε να κρυώσει και μετά δοκιμάστε!!!

3 σχόλια: