από την Eleni Margel Lou
Υλικά
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα αλεσμένα ρεβίθια μας με όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
(μπορούμε και από την προηγούμενη μέρα).
Θα τηγανίσουμε σε πολύ καυτό λάδι μέχρι να σκουρύνουν και θα αφήσουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ιδανικό μεζεδάκι για ούζο και ρακί. Αλλά και σουπερ τροφή για τα παιδιά μας.
Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
(από το βράδυ τα έχουμε μουσκέψει για 10 ώρες και το πρωί τα περάσαμε από το μουλτι όπως ήταν και τα κάναμε σκόνη!)
- σχοινόπρασο
(από το βράδυ τα έχουμε μουσκέψει για 10 ώρες και το πρωί τα περάσαμε από το μουλτι όπως ήταν και τα κάναμε σκόνη!)
- σχοινόπρασο
- δυόσμος
- κύμινο
- μαϊντανός
- κρεμμύδι
- σκόρδο 2 σκελίδες
- κόλιανδρος φρέσκος
και
- φρέσκο κάρδαμο όλα αυτά από μια γεμάτη κουτάλια της σούπας)
- αλατοπίπερο
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά πάπρικα
- 1 κουταλάκι μπούκοβο.
- τριμμένη φρυγανιά για το τηγάνισμα
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
- 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά πάπρικα
- 1 κουταλάκι μπούκοβο.
- τριμμένη φρυγανιά για το τηγάνισμα
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε πολύ καλά τα αλεσμένα ρεβίθια μας με όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
(μπορούμε και από την προηγούμενη μέρα).
Θα τηγανίσουμε σε πολύ καυτό λάδι μέχρι να σκουρύνουν και θα αφήσουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ιδανικό μεζεδάκι για ούζο και ρακί. Αλλά και σουπερ τροφή για τα παιδιά μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου