Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ

από την Eleni Margel Lou

Υλικά


-  1/2 κιλό ρεβίθια
(από το βράδυ τα έχουμε μουσκέψει για 10 ώρες και το πρωί τα περάσαμε από το μουλτι όπως ήταν και τα κάναμε σκόνη!)
-  σχοινόπρασο
-  δυόσμος
-   κύμινο
-   μαϊντανός
-   κρεμμύδι
-   σκόρδο  2 σκελίδες
-   κόλιανδρος φρέσκος και 
-  φρέσκο κάρδαμο όλα αυτά από μια γεμάτη κουτάλια της σούπας)
-  αλατοπίπερο
-   ελαιόλαδο
-  1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
-  1 κουταλιά πάπρικα
-  1 κουταλάκι μπούκοβο.
-  τριμμένη φρυγανιά για το τηγάνισμα
-  ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα αλεσμένα ρεβίθια μας με όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
(μπορούμε και από την προηγούμενη μέρα).
Θα τηγανίσουμε σε πολύ καυτό λάδι μέχρι να σκουρύνουν και θα αφήσουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ιδανικό μεζεδάκι για ούζο και ρακί. Αλλά και σουπερ τροφή για τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου