Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- ψύχα κολοκυθιού (είχε μείνει από όταν έκανα γεμιστά)
- κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-μαϊντανό ψιλοκομμένο
- πιπεριά ψιλοκομμένη
- φέτα θρυμματισμένη
- 4 αυγά 
- τυρί τριμμένο
- αλάτι
 πιπέρι


Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε την ψύχα κολοκυθιού που μας είχε μείνει όταν φτιάξαμε τα γεμιστά.Αφαιρούμε όσα υγρά βγάλουν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.



Προσθέτουμε και την ψύχα κολοκυθιού ,τον μαϊντανό καθώς και αλατοπίπερο.



Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι(για να μην μας κολλήσει ) και αφού την λαδώσουμε απλώνουμε τα λαχανικά μας.
Ρίχνουμε την φέτα.
Έχουμε χτυπήσει τα αυγά και τα ρίχνουμε πάνω από τα υλικά μας.



Πασπαλίζουμε την ομελέτα μας με το τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου