Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΑΛΑ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ


από την ΕΛΕΝΗ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Υλικά

- κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
- ζάχαρη καστανή
- λάδι
- μπαλσάμικο ξύδι


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια



Τα αφήνουμε να μαραθούν..και μόλις πάρουν χρώμα τότε τους ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα.



Σβήνουμε με μπαλσάμικο...και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου