Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αλεύρι που φουσκώνει 1 πακέτο
- κεφαλογραβιέρα τριμμένη 2 φλιτζάνια
- δυόσμο κατά βούληση
- γάλα 1 φλιτζάνι
- λάδι ηλιέλαιο 1 φλιτζάνι
- αυγά 6


Εκτέλεση



Σε μια λεκάνη βάζουμε τα αυγά με το λάδι και το χτυπάμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το γάλα και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι.
Επίσης και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε σε λαδωμένες μακρόστενες φόρμες.



Ψήνουμε το αλμυρό κέικ μας για 50 λεπτά με 1 ώρα στους 180 βαθμούς







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου