Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες βρασμένες και λιωμένες
- αυγό 1
- κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
 -αλεύρι ελάχιστο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- γάλα λίγο
- λάδι
- τυρί τριμμένο
- φρυγανιά


Εκτέλεση

Σε ένα ταψάκι βάζουμε την λιωμένη πατάτα.
Προσθέτουμε το αυγό και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και τα ζυμώνουμε.
Αν είναι μαλακή η ζύμη προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι.



Το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο.
Πλάθουμε τους πατατοκεφτέδες και τους τυλίγουμε σε φρυγανιά.
Σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα απλώνουμε τους πατατοκεφτέδες.
Τους ψήνουμε για κανένα μισάωρο στους 180 βαθμούς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου