Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ-ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ-ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΛΑΡΔΙ

από τον Μίλτο ΣουλιώτηΦιλετάρουμε το κοτόπουλο και το γεμίζουμε με πιπεριές κρεμμύδια τυρί λαρδί καπνιστή πάπρικα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


το τυλίγουμε με σπάγκο και έτοιμο για τον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασίαΛαρδί
Κόβουμε το χοιρινό λίπος σε μικρά κομμάτια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία ανά τακτά χρονικά διαστήματα στραγγίζουμε το λαρδί που βγαίνει από το λίπος.
Στο τέλος τα μικρά κομματάκια έχουν γίνει λίγο ξερά τα αλέθουμε στο μπλέντερ και τα βάζουμε αν θέλουμε στα φαγητά που παρασκευάζουμε βέβαια αυτό το τελευταίο κάνει τα φαγητά κάπως πιο βαριά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου