Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΦΕ

από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά
- 250 γραμ σοκολάτα (65% κακάο), χοντροκομμένα
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 4 κρόκοι αυγών
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
- 2 ασπράδια αυγών
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα κύπελλο μπελ μαρί σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να μαλακώσει, περίπου 2-3 λεπτά. Σε μια σταθερή ροή, προσθέστε το γάλα στη σοκολάτα, ανακατεύοντας .
Τοποθετήστε τους κρόκους και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μπολ μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να πήξει 2-3 λεπτά. Ενώνουμε το μείγμα με την σοκολάτα και στη συνέχεια, προσθέστε το καφέ και το αλάτι αφήνω στην άκρη.
Τοποθετήστε τα 2 ασπράδια αυγών και μια πρέζα αλάτι σε ένα καθαρό ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε ασπράδια σε μέτρια υψηλή ταχύτητα έως ότου διαμορφώνουν οι μαλακές αιχμές, περίπου 1-2 λεπτά. Σε μια σταθερή ροή, προσθέστε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, περίπου 1-2 λεπτά. Ενώνουμε τα μείγματα και χωριζουμε σε μικρα ποτηρια και για 3 ώρες στην ψύξη.
χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και η σαντιγί που θα προκύψει την χρησιμοποιούμε μαζι με τριμμένη σοκολάτα για γαρνιτούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου