Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΎΡΝΟ ΜΕ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ (Η ΚΌΚΚΙΝΗ ΚΌΛΑΣΗ)



από την μικρή μαγείρισσα ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΟΥ
Η αυθεντική συνταγή

Υλικά
- 1 στήθος κοτόπουλου
- 2 μπούτια κοτόπουλου τα οποία τα κάνουμε κομμάτια.
- 1 κιλό πατάτες.
- λίγο αλάτι
- λίγο πιπέρι
- ελαιόλαδο
- μουστάρδα
- λίγο κόκκινο πιπέρι γλυκό
- μισό ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και βάζουμε τις πατάτες στο ταψί. Προσθέτουμε το πιπέρι το αλάτι και το κόκκινο πιπέρι
Ρίχνουμε το λάδι και το νερό
Αφού έχουμε πλύνει το στήθος και τα μπούτια από την κότα τα αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί μας
Αλείφουμε μουστάρδα επάνω στα κομμάτια της κότας και μέσα στις πατάτες.
Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο και το ψήνουμε για μία ώρα στους 220c
συνοδέψτε το με κρασάκι που σας αρέσει. 
ΟΡΊΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΙΛΈΨΟΥΜΕ
ΚΑΛΉ ΣΑΣ ΌΡΕΞΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου