Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

ΡΥΖΟΣΑΛΑΤΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
 -ρύζι κίτρινο
- πιπεριές, πράσινες, κόκκινες, κίτρινες
- αγγουράκι
- κρεμμύδι
- μαϊντανό
- μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- ξίδι
- ντομάτα
- διάφορα τουρσιά( αγγουράκια, πιπερίτσες)

Εκτέλεση
 Βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Όταν γίνει το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε.


Σε ένα μπολ βάζουμε το ρύζι καλά στραγγισμένο και προσθέτουμε την μουστάρδα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.


Εν τω μεταξύ έχουμε ψιλοκόψει  όλα τα λαχανικά.  Προσθέτουμε  κάθε ένα λαχανικό και ανακατεύουμε . Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε και ελάχιστο ξίδι  και το λάδι.

Σερβίρεται κρύο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου