Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

ΜΟΥΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ



από την Eleni Margel Lou

Υλικά
- Πιπεριές πράσινες μικρές & μεγάλες
αλατοπίπερο
- ξύδι
- λάδι
-1 σκελίδα σκόρδο.
- κολίανδρος ξερός τριμμένος

Εκτέλεση
Ψήνουμε σέ γκρίλλ 'η σε αναμμένο γκαζάκι τις πιπεριές αφού πρώτα τις έχουμε χαράξει σε ένα δύο σημεία διότι θα σκάσουν τα σπόρια και δεν είναι ότι καλύτερο!
Τις αφήνουμε να μαυρίσουν (όπως και τις μελιτζάνες για μελιτζανοσαλάτα)
Όταν κρυώσουν καλά τις καθαρίζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Έτσι βγαίνει εύκολα ή καμμένη πέτσα.
Μετά τις αλέθουμε στο μιξεράκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου