Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΣΑΚΩΝΙΚΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ


από την Eleni Margel Lou

Υλικά
5 -6 μελιτζάνες τσακώνικες (μακρουλές)
2 σκελίδες σκόρδο
αλατοπίπερο .λάδι,ξύδι.(κατά βούληση)


Εκτέλεση
Επάνω σε φωτιά(γκαζάκι )βάζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να μαυρίσουν.(ετσι καπνίζονται όμορφα)
Αν δεν υπάρχει γκαζάκι,τις βάζουμε στο γκρίλλ και περιμένουμε μέχρι να μαυρίσουν ομοιόμορφα οπότε τις γυρίζουμε πού και που.)
Αφού καρβουνιαστούν τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Έπειτα τις καθαρίζουμε και κρατάμε την σάρκα.
(κομματάκια από την μαύρη πέτσα τής μελιτζάνας δίνουν υπέροχο καπνιστό αποτέλεσμα οπότε δεν καθαρίζουμε και τόσο σχολαστικά)
Σε ένα μούλτι ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα λιώνουμε.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου