από την Eleni Margel Lou
Υλικά
5 -6 μελιτζάνες τσακώνικες (μακρουλές)
2 σκελίδες σκόρδο
αλατοπίπερο .λάδι,ξύδι.(κατά βούληση)
Εκτέλεση
Επάνω σε φωτιά(γκαζάκι )βάζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε να μαυρίσουν.(ετσι καπνίζονται όμορφα)
Αν δεν υπάρχει γκαζάκι,τις βάζουμε στο γκρίλλ και περιμένουμε μέχρι να μαυρίσουν ομοιόμορφα οπότε τις γυρίζουμε πού και που.)
Αφού καρβουνιαστούν τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Έπειτα τις καθαρίζουμε και κρατάμε την σάρκα.
(κομματάκια από την μαύρη πέτσα τής μελιτζάνας δίνουν υπέροχο καπνιστό αποτέλεσμα οπότε δεν καθαρίζουμε και τόσο σχολαστικά)
Σε ένα μούλτι ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα λιώνουμε.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου