Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

ΞΕΡΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ


από την Eleni Margel lou

Υλικά
- ξερά φασόλια πού μούλιασαν το βράδυ σε νερό και έβρασαν για 20 λεπτά
- μούς καπνιστής πιπεριάς (ή συνταγή είναι στα αρχεία τού blog).
- κάπαρη
- λαδόξιδο
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη πάπρικα για έξτρα γεύση.
- τόνος Αλλονήσου φιλέτο.

Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη σαλατιέρα τοποθετούμε τα βρασμένα φασολάκια και τα
συνδυάζουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας.


Τρώγεται δροσερή!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου