Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ

από την Ελένη Λίζου

Υλικά
- σαρδέλες
- χοντρό αλάτι
- λευκό ξίδι
- λάδι 
- λίγο σπορέλαιο
μαύρο πιπέρι σε κόκκους
- δαφνόφυλλα

Εκτέλεση


Τις καθαρίζουμε, τις πλένουμε, τις βάζουμε σε χοντρό αλάτι 5 ώρες. Τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε λευκό ξίδι γύρω στις 8 ώρες.
Ελαφρύ ξέπλυμα, σε τάπερο με λάδι(για να μην παγώνει στο ψυγείο ο λάδις+λίγο σπορέλαιο) ,δαφνόφυλλα και κόκκους μαύρο πιπέρι 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου