Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΠΟ ΑΙΓΕΙΟ ΓΑΛΑ

από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά
-  γάλα αίγειο
- αλάτι
- λίγη μαγιά γιαουρτιού

Εκτέλεση

Για κάθε ένα κιλο αιγειου γαλατος χρησιμοποιούμε μια κουταλιά γεμάτη γιαούρτι από αγελαδινό (ήπια γεύση ) ή πρόβειο (υπόξινη γεύση) σαν μαγιά .
Θερμαίνουμε το γαλα στους 50 βαθμους και αφαιρουμε μια μικρη ποσοτητα άλατος για να διαλυσουμε τις κουταλιες από την γιαούρτη που θα την χρησιμοποιήσουμε ως μαγιά τόσο γαλα οσο να γινει ενας χυλος 
Ριχνουμε την μαγια αυτή μεσα στο γαλα και ανακατεύουμε καλα το μειγμα , και δεν το ξανα αναδεύουμε .
Βαζουμε το σκευος ή στο φουρνο στους 50 βαθμούς ή σκεπάζουμε με κουβέρτες ετσι ώστε να διατηρηθεί η θερμοκρασια για 3 ωρες 
Το τελικό αποτελεσμα είναι ένα χυλώδες μειγμα το οποιο βαζουμε μεσα σε μαξιλαροθήκη (όχι σε τσαντιλα διοτι θα φυγει) για να στραγγίσει τόσες ώρες όσο εμείς θέλουμε να είναι στραγγιστο το τελικό αποτέλεσμα !
Η γιαούρτη από αίγειο γάλα δεν πιάνει από πάνω πέτσα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου