Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΚΕΙΚ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΛΑΙΜ

από τον Μίλτο Σουλιώτη 
Υλικά
-  500 γραμμάρια τυρί φρέσκο αιγοτύρι
-  150 ml γάλα
-  1 μέτριο-μεγάλο Avocaco, κομμένο σε μεγάλα κύβους
-  30 ml νερού
-  2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
-  ξύσμα από 2 λάιμ
-  3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
-  1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
-  2 φλιτζάνια μπισκότο για την βάση
-  100 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο πατάμε το μείγμα για την βάση του κέικ τυριού 
Πολτοποιούμε το τυρί το αβοκάντο την ζάχαρη το χυμό λάιμ και το νερό
Στα 150 γάλατος διαλύουμε την ζελατίνα 
Τα ομογενοποιούμε όλα μαζί και τα απλώνουμε πανω στην βάση μπισκότου ξύνουμε το λάιμ και τοποθετούμε την φόρμα στο ψυγείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου