Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου

 Υλικά
- μελιτζάνες
- θυμάρι
- ελαιόλαδο
-σκόρδο

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες. Τις κόβουμε σε αρκετά μεγάλους κύβους, επειδή με το ψήσιμο θα συρρικνωθούν.


Τις βάζουμε στο ταψί και  περιχύνουμε με 4-5 κουταλιές λάδι, δεν χρειάζεται περισσότερο
.

Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς, ίσα να μαραθούν και προσθέτουμε λίγο θυμάρι και σκόρδο πολτοποιημένο.


Βγάζουμε από τον φούρνο και όταν κρυώσουν καλά τις συσκευάζουμε σε σακουλάκια. Όταν θελήσουμε να μαγειρέψουμε αφήνουμε να ξεπαγώσουν στην συντήρηση του ψυγείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου