Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΤΥΡΟ.......ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ

από τον Μίλτο Σουλιώτη



Ψωμένια χωνάκια γεμισμένα με φρέσκο Αιγοτύρι ανηθου και παπαρουνόσπορου!!



Γεμιστά σύκα με φρέσκο Αιγοτύρι γαρνιρισμένα με πελτέ σύκου!!!!
Πελτές σύκου 
βράζουμε 4-5 φρέσκα σύκα σε μια κούπα κρασί μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε στην μέση του βρασμού γαρίφαλο και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο και λίγο ξύδι μπαλσαμικο.
Μετά το πέρας του βρασμού 4 κουταλιές μέλι.



Φρέσκο αιγοτύρι  με σαλάμι και μυρωδικά


Μπαλάκια με φρέσκο αιγοτύρι τριγυρισμένα με μπέικον -φιστίκια-πιπέρια και μυρωδικά!!
Τηγανίζουμε το μπέικον και το πολτοποιούμε μαζί με τα φιστίκια ( Κάσιου) -τα πιπέρια και τα μυρωδικά (θυμάρι ή βασιλικό φρέσκα) ...ρολάρουμε τα μπαλάκια του τυριού στο μείγμα !!!








Φρέσκο Αιγοτύρι με πιπέρια και αποξηραμένα φρούτα, κακάο,αυγά,ζάχαρη ή μελάσσα.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου