Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

ΤΥΡΟΤΗΓΑΝΙΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- γιαούρτι ένα κεσεδάκι
- νερό 1 φλιτζάνι
- αυγά 3
- αλεύρι όσο σηκώσει...(περίπου 15-17 κουταλιές)
- αλάτι
- πιπέρι
- φέτα γύρω στα 100 γραμμάρια
- ρεγκάτο τριμμένο
- λάδι 2 κουταλιές



Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με το νερό το αλεύρι το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνει ένας πυκνόρευστος χυλός.



Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε το λάδι στο ταψί και το ζεσταίνουμε στον φούρνο.



Ρίχνουμε τον χυλό μας στο ταψί να απλωθεί παντού.
Τότε θρυμματίζουμε την φέτα από πάνω και ρίχνουμε και το ρεγκάτο.



Το ψήνουμε για κανένα μισάωρο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου