Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες 
- λάδι
- ρίγανη
- πιπέρι
- λεμόνια 3
- σκόρδο σε σκόνη
- μουστάρδα



Εκτέλεση

Κόβουμε τι πατάτες κυδωνάτες.
Ζεσταίνουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τις πατάτες να βράσουν γα 7 λεπτά.
Τις στραγγίζουμε και τις απλώνουμε σε ένα ταψί.
Φυλάμε λίγο νερό από τις βραστές πατάτες.
Τις αλατίζουμε ρίχνουμε πιπέρι σκόρδο και ρίγανη.
Χτυπάμε σε ένα μπώλ το λάδι με την μουστάρδα.
Περιχύνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε και λίγο νερό από τις βραστές πατάτες.
Τις ψήνουμε σε φούρνο κλασσικό στους 200 βαθμούς.
Όταν κοντεύουν να ψηθούν ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
Προς στο τέλος γυρνάμε τον φούρνο στον αέρα σε συνδιασμό με γκρίλ για να ξεροψηθούν οι πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου