Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- καρότα
- φέτα
- λάδι
-αλάτι
- ζάχαρη
- κόλιανδρο
- γλυκάνισο
- κύμινο
- πιπέρια διάφορα σε κόκκους




Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.


Προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και λίγο αλάτι και τα βράζουμε κανένα 10λεπτο έως να αρχίσουν κάπως να μαλακώνουν.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν από τα υγρά τους.
Όταν στραγγίξουν τα κόβουμε λοξά και τα αφήνουμε σε μια άκρη.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα πιπέρια το κόλιανδρο το γλυκάνισο το κύμινο να κάψουν για να βγάλουν τα αρώματα τους.


Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε συνεχώς για να πάρουν το άρωμα αλλά και για να σωταριστούν.


Όταν είναι έτοιμα τα αδειάζουμε σε μια πιατέλα και τους ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου