Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΣΚΟΡΔΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΦΡΕΣΚΑ

από την Ioanna Zagkla

Υλικά
- σκόρδα
- ελαιόλαδο
- 2-3 φύλλα δάφνης
- καυτερές πιπεριές
- ξύδι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στο βάζο μαζί με μια ή δυο πιπερίτσες καυτερές.
Γεμίζουμε με λάδι να καλύπτει τα σκόρδα και  κάνουμε κονσερβοποίηση. Προσωπικά, το έκανα στη χύτρα.
Έβρασαν για 25-30 λεπτά περίπου.

Διατηρούνται φρέσκα όπως την πρώτη μέρα.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου