από τον Μίλτο Σουλιώτη
Υλικά
- 1000 γρ. αλεύρι (μπορούμε να βάλουμε και 20% σιμιγδάλι )
- 2 -3 φρέσκα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
Αν θέλουμε να δώσουμε χρώμα μπορούμε να πολτοποιήσουμε τον βολβό από το παντζάρι για κόκκινο χρώμα ,πολτοποίηση σπανάκι για πράσινο χρώμα , κουρκουμά για κίτρινο, χαρουπάλευρο για σκούρο καφέ, μελάνι σουπιάς για μαύρο
Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, σχηματίστε μια λακούβα στο κέντρο του και εκεί ρίξτε τα 2 αυγά, το αλάτι και το λάδι.
2. Χτυπήστε το μείγμα σας με ένα πηρουνάκι αρχικά και κατόπιν όταν αρχίσει να δημιουργείται η πάστα ξεκινήστε το ζύμωμα με τα χέρια. Δουλέψτε καλά τη ζύμη σας μέχρι να αποκτήσει απαλή, βελούδινη υφή.
3. Σχηματίστε κατόπιν με τη ζύμη σας μια μεγάλη μπάλα και καλύψτε τη με ελαστική μεμβράνη για περίπου μισή ώρα ώστε να "ξεκουραστεί".
4. Ανοίξτε τη ζύμη σας με τη μηχανή ζυμαρικών, ξεκινώντας από το μεγάλο πάχος και συνεχίζοντας να περνάτε τη ζύμη προσαρμόζοντας τους κυλίνδρους μέχρι να γίνει το φύλλο όσο λεπτό το θέλετε.
5. Αν θέλετε να ετοιμάσετε λαζάνια, ή ταλιατέλες περάστε τη ζύμη από το εξάρτημα κοπής.
Αν πάλι προτιμάτε να δημιουργήσετε ραβιόλια, τότε κόψτε τη ζύμη σε ορθογώνια κομμάτια και γεμίστε με το υλικό που επιθυμείτε.
Τα φρέσκα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα. Μπορείτε να τα βράσετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά και να τα απολαύσετε ζεστά στο πιάτο σας με την αγαπημένη σας σάλτσα, λίγη τριμμένη παρμεζάνα και καλή παρέα.
Αν τώρα θέλετε να τα αποξηράνετε τα απλώνουμε σε χαρτί με ένα τούλι από πάνω και τα αφήνουμε σε σκιερό μέρος
Εδώ είναι με την προσθήκη κουρκουμά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου