Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ




από την Ioanna Zagkla

Υλικά
- 500 γρ. καθαρισμένα κρεμμύδια
- 500 γρ. καθαρισμένες πιπεριές Φλωρίνης
- 500 γρ. ξεφλουδισμένες ντομάτες
- 300 γρ. καθαρισμένα καρότα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1-2 κουταλιές αλάτι
- 1 κουταλιά πιπέρι
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 3 κουταλιές μαϊντανό (αν έχεις ξερό καλύτερα)
- 1 κουταλιά άνηθο (αν έχεις ξερό καλύτερα)
- 3 ποτήρια νερό
- 4 κιλά αλεύρι
- 1/2 (μισή) κολοκύθα πορτοκαλί

Εκτέλεση
Περνάμε όλα τα λαχανικά από το μούλτι
Πριν έχουμε τρίψει την κολοκύθα κ την έχουμε στραγγίξει! Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, εκτός από το αλεύρι, μαζί με τα αρωματικά μας μαζί με τρία νεροπότηρα... νερό!


Σιγοβράζουμε για 15'. Τραβάμε από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε να το πιάνουμε με τα χέρια μας. 
Με ξύλινη κουτάλα αρχίζουμε να ανακατεύουμε καθώς προσθέτουμε το αλεύρι. Θα γίνει αρκετά σφιχτό και θα δυσκολευόμαστε να το δουλεύουμε με την κουτάλα.
Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε μια λεκάνη και προσθέτουμε όσο αλεύρι έχει μείνει για να έχουμε μια σφιχτή, συμπαγή ζύμη. 
Ζυμώνουμε για κάνα 15'. Μετά, χωρίζουμε σε μικρότερες ποσότητες το ζυμαράκι μας και αρχίζουμε τη διαδικασία της αποξήρανσης στον Ήλιο. 
Κάθε μέρα γυρνάμε και κόβουμε τα ζυμαράκια όλο και πιο μικρά και τα γυρνάμε να ξεραθούν από όλες τις πλευρές.


 Όταν πιστεύουμε πως έχουν ξεραθεί ικανοποιητικά, τρίβουμε σε κρησάρα και περνάμε τον τραχανά μας από το φούρνο απλωμένο σε ένα μεγάλο ταψί ανακατεύοντας συνέχεια, στους 80 βαθμούς για κάνα 20'!
Καλή επιτυχία!
Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο, ελπίζω να τα έγραψα όλα!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου