Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

ΞΙΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΑΠΟ ΡΟΔΙ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου


Υλικά
- 1 λίτρο ξύδι ροδιού
- 3 – 4 ρόδια
- χυμό από 1 λεμόνι
- μέλι

Εκτέλεση
Αφαιρούμε τους σπόρους από τα ρόδια και τους βάζουμε στον αποχυμωτή για να πάρουμε το χυμό τους.
Αν δεν έχουμε αποχυμωτή βάζουμε τους σπόρους στο μούλτι, τους χτυπάμε καλά και τους σουρώνουμε.


Βάζουμε το χυμό ροδιού να βράσει μαζί με 1 -2 κουταλιές τις σούπες ξύδι και το χυμό λεμονιού για 2 - 3 λεπτά.
Γίνεται αρκετά ξινό γι αυτό προσθέτουμε και λίγο μέλι. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά.


Όταν κρυώσει το ανακατεύουμε με το ξύδι. 

Επειδή το ξύδι μπορεί να είναι θολό αν θέλουμε να το κάνουμε διάφανο το σουρώνουμε με τη βοήθεια φίλτρων καφέ.
Παρατήρηση: Για το πως γίνεται το ξίδι ροδιού, υπάρχει η συνταγή στα αρχεία του μπλοκ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου