Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- ώριμες ντομάτες
- αλάτι
- αλεύρι
- λάδι
- λιαστές ντομάτες
- κρεμμύδι ξερό
- μαϊντανό
-  θυμάρι
- βασιλικό
- 1-2 αυγά
- τυρί φέτα


Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρούς κύβους τις ντομάτες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για να βγάλουν τα υγρά τους, περίπου για μία ώρα.


Εν τω μεταξύ πίνουμε ένα καφεδάκι και συνεχίζουμε .
Κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι, και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας.


Αλέθουμε στο μούλτι τις λιαστές ντομάτες.
Βάζουμε σε ένα μπολ τις στραγγισμένες ντομάτες και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι.


Ανακατεύουμε καλά.
ΠΡΟΣΟΧΗ στο αλάτι!!!!!

Βάζουμε στο τέλος το αλεύρι, τόσο όσο να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.


Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για να σφίξει λίγο, αυτό θα μας διευκολύνει στο τηγάνισμα
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις κάψει βάζουμε με 2 κουτάλια που τα βουτάμε σε νερό  λίγο από το μίγμα.


Μόλις κοκκινίσουν από την μια πλευρά τους γυρίζουμε κι από την άλλη.

Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και απολαμβάνουμε!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου