Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΔΑΦΝΗΣ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
-  2 κούπες ρακή (ή κονιάκ  ή άλλο λευκό ποτό χωρίς ιδιαίτερο άρωμα)
-  25 - 30 φυλλαράκια φρέσκιας δάφνης (ανάλογα με το μέγεθος)
-  2 ξυλάκια κανέλας 
-  2 κούπες ζάχαρη
-  2 κούπες νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε τα φύλλα της δάφνης και τα στεγνώνουμε σε μια πετσέτα.Τα βάζουμε σε καθαρό βάζο μαζί με την κανέλα και το ποτό.
Κλείνουμε καλά  και το τοποθετούμε σε σκιερό μέρος, σε ένα ντουλάπι για παράδειγμα. 
Το αφήνουμε εκεί για 15 μέρες και το ανακινούμε όποτε θυμηθούμε.
Μετά τις 15 μέρες, βγάζουμε τα φύλλα και την κανέλα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη. Από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός μετράμε 5 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε το αλκοόλ.
Αφήνουμε να μείνει ετσι για 3-4 ώρες και μετά το φιλτράρουμε και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.
Το λικέρ μας είναι έτοιμο!!!!
Συμβουλή
Όσο πιο φρεσκοκομμένα είναι τα φύλλα δάφνης , τόσο πιο όμορφο χρώμα βγάζουν!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου