Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

ΚΕΙΚ ΤΥΡΙΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ-ΠΕΣΤΟ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ

από τον Μίλτο Σουλιώτη

Υλικά
- 1000 γραμ φρέσκο αιγοτύρι ή κάποιο άλλο μαλακό τυρί
- 1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1 φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
- 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα σπανάκι,΄το οποίο έχει καλά στραγγίσει
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λιαστή ντομάτα συν μερικά επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 1 φλιτζάνι καβουρδισμένα κουκουνάρια ή αμύγδαλα
- 1/2 φλιτζάνι πέστο βασιλικού, σπιτικό ή από κατάστημα

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα, παρμεζάνα, φέτα, και το σκόρδο με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα. Μοιράζετε το μείγμα σε τρίτα. 
Σε ένα χωριστό κύπελλο, συνδυάστε το ένα τρίτο του μίγματος τυριού με το σπανάκι –πέστο και το αφήνω στην άκρη.
Σε ένα στρογγυλό ταψί κέικ στο οποίο βγαίνει το περιμετρικό τσέρκι απλώνουμε το ένα τρίτο του μίγματος τυριού στον πυθμένα του ταψιού. 
Κατόπιν τοποθετούμε τις λιαστές ντομάτες και από πάνω το μείγμα τυριού σπανάκι. Συνεχίζουμε με μία στρώση τυριού και στο τέλος το μείγμα τυριού σπανάκι, πέστο με γαρνιτούρα τις ντομάτες . 
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Αφαιρέστε το πλαστικό περιτύλιγμα και με το μαχαίρι μας χαράζουμε το τσέρκι περιμετρικά το αφαιρούμε και στολίζουμε την περίμετρο με το κουκουνάρι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου