από τον Μίλτο Σουλιώτη
Υλικά
- 1000 γραμ φρέσκο αιγοτύρι ή κάποιο άλλο μαλακό τυρί
- 1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1 φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
- 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα σπανάκι,΄το οποίο έχει καλά στραγγίσει
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λιαστή ντομάτα συν μερικά επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 1 φλιτζάνι καβουρδισμένα κουκουνάρια ή αμύγδαλα
- 1/2 φλιτζάνι πέστο βασιλικού, σπιτικό ή από κατάστημα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα, παρμεζάνα, φέτα, και το σκόρδο με το μίξερ χειρός σε μέτρια ταχύτητα. Μοιράζετε το μείγμα σε τρίτα.
Σε ένα χωριστό κύπελλο, συνδυάστε το ένα τρίτο του μίγματος τυριού με το σπανάκι –πέστο και το αφήνω στην άκρη.
Σε ένα στρογγυλό ταψί κέικ στο οποίο βγαίνει το περιμετρικό τσέρκι απλώνουμε το ένα τρίτο του μίγματος τυριού στον πυθμένα του ταψιού.
Κατόπιν τοποθετούμε τις λιαστές ντομάτες και από πάνω το μείγμα τυριού σπανάκι. Συνεχίζουμε με μία στρώση τυριού και στο τέλος το μείγμα τυριού σπανάκι, πέστο με γαρνιτούρα τις ντομάτες .
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Αφαιρέστε το πλαστικό περιτύλιγμα και με το μαχαίρι μας χαράζουμε το τσέρκι περιμετρικά το αφαιρούμε και στολίζουμε την περίμετρο με το κουκουνάρι .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου