από τον Μίλτο Σουλιώτη
Υλικά
- ½ φλιτζάνι βρώμη
- ½ φλιτζάνι καρύδα
- ⅓ φλιτζανιού σταφίδες Κορίνθου
- ⅔ φλιτζάνι σπόρους κολοκύθας
- ⅔ φλιτζάνι σπόρους ηλίανθου
- 3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
- 3 κουταλιές της σούπας σπόρους chia ή λιναρόσπορο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, λιωμένο
- ½ φλιτζάνι μέλι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 .
Χοντροκόβουμε τα καρύδια, στη συνέχεια, ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι καρύδας και το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ.
Ξεχωριστά ανακατεύουμε το λάδι και το μέλι, στη συνέχεια περιχύνουμε με το μείγμα καρύδι / σπόρο, και ανακατέψτε μέχρι όλα να ομογενοποιηθούν
Στρώνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα
Ψήστε για 15-20 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά, στη συνέχεια, ανασηκώνουμε απαλά χρησιμοποιώντας τη λαδόκολλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για άλλα 45 λεπτά για να σκληρύνει. Μόλις σκληρύνει αφαιρούμε από το ψυγείο και κόβουμε σε φέτες (είναι πιο εύκολο αν χρησιμοποιήσουμε ένα ωραίο μεγάλο, κοφτερό μαχαίρι).
Για να αποθηκεύσουμε , τα τυλίγουμε σε λαδόκολλα χωριστά (έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου