Υλικά
- μελιτζάνες
- νερό
- ξύλα για την φωτιά
- λεκάνες και ταψιά
Εκτέλεση
Ανάβουμε την φωτιά , αλλά όχι με κάρβουνα, μόνο με ξυλαράκια. Τις μελιτζάνες τις βάζουμε στην σχάρα να ψηθούν με την φλόγα. Έτσι αποκτούν αυτήν την ιδιαίτερη γεύση και αυτό το αξεπέραστο άρωμα της καπνιστής.
Μόλις ψηθούν, τις βγάζουμε από την φωτιά και τις βάζουμε σε ένα κουβά με νερό. Έτσι σταματάει το ψήσιμο και παραμένει λευκή από μέσα.
Μόλις γίνουν χλιαρές, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε σε ένα ταψί να κρυώσουν ελαφρώς.
Τις καθαρίζουμε και τις αξιοποιούμε κατά πως θέλουμε. είτε κάνουμε φρέσκια μελιτζανοσαλάτα, είτε τις αποθηκεύουμε σε σακουλάκια για την κατάψυξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου