από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους
- κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- πιπεριά Φλωρίνης λεπτοκομμένη
- πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
- ντομάτες ψιλοκομμένες
- μαϊντανός
- σχοινοπρασσο
- λάδι
- αυγό
- τυρί φέτα λιωμένη
- τυρί γκούντα τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
για την ζύμη
- αλεύρι
- αυγό
- λάδι
- αλάτι
-ζάχαρη
Βλέπε συνταγή στις ζύμες...
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις αλατίζουμε να ξεπικρίσουν γα κανενα μισάωρο.
Κόβουμε τα λαχανικά μας.
Ετοιμάζουμε την ζύμη,και την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο.
Τηγανίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά να μαραθούν.
Προσθέτουμε και την ντομάτα και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά τους.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Λιώνουμε την φέτα και την ανακατεύουμε με το αυγο.
Ανοίγουμε το φύλλο και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Προσθέτουμε τα υλικά της πίτας ρίχνουμε από πάνω την γκούντα και σκεπάζουμε με το φύλλο.
Την ψήνουμε σε φούρνο πάνω κάτω στους 180 βαθμούς.
Παρατηρήσεις
Ένα κολπάκι της μάνας μου...για να μην ρουφά πολύ λάδι η μελιτζάνα στο τηγάνισμα,κάνει ένα αραιό χυλό από νερό και αλεύρι και βουτά τις μελιτζάνες πριν τις τηγανίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου