Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ

από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 4-5  μελιτζάνες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- μαϊντανός
- ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- τυρί φέτα
- αλάτι
- πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και  καβουρντίζουμε τα κρεμμύδια, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη.


Συγχρόνως τρίβουμε κάθε μελιτζάνα στον τρίφτη και αμέσως την ρίχνουμε στην κατσαρόλα για να σοταριστεί. Έτσι δεν προλαβαίνουν να μαυρίσουν.


Προσθέτουμε και τον μαϊντανό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πιουν υα υγρά τους αποσύρουμε από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Έχουμε ετοιμάσει εν τω μεταξύ τα φύλλα για την πίτα.
Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε το ένα φύλλο. Ραντίζουμε με λίγο λάδι. Στην κατσαρόλα προσθέτουμε τα 2  αυγά ελαφρά χτυπημένα και το τυρί χοντροκομμένο.
 Αδειάζουμε πάνω στο φύλλο.
Από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο, κάνουμε τον κόθορο, χαράζουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι.



 Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180-200 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, ώσπου να ροδίσει


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου