Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αβοκάντο 1 ώριμο
- αγγουράκια 3 μικρά
- γιαούρτι 2% λιπαρά ένα κεσεδάκι
- σκόρδο μια σκελίδα
- μερικά φυλλαράκια βασιλικό
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι 1 κουταλιά
- ξύδι 2 κουταλιές
- γάλα


Εκτέλεση

Στο μπλέντερ ρίχνουμε τα αγγουράκια τα φύλλα βασιλικού το αβοκάντο  και  σε κομματάκια και το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα αφήνουμε να πολτοποιηθούν.


Προσθέτουμε το γιαούρτι και το χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε το λάδι και το ξύδι και ξανά ανακατεύουμε στο μπλέντερ για λίγο...
Σερβίρουμε την σούπα μας και προσθέτουμε ανάλογα το πόσο την θέλουμε αραιή λίγο γάλα.
Ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά και την σερβιρουμε με λεπτοκομμένες φέτες από αγγούρι και μερικά φύλλα βασιλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου