Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΔΥΟΣΜΟΥ


από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
- 1 λίτρο γράπα ή βότκα
-  1 λίτρο νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- κανέλα
- μοσχοκάρυδο
- μπόλικο δυόσμο

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα βάζο την βότκα, τα μπαχαρικά και το δυόσμο και το κλείνουμε καλά.
Το αφήνουμε στον ίσκιο για 15 μέρες με ένα μήνα. 
Μετά το ανοίγουμε και το σουρώνουμε.
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με το ένα κιλό ζάχαρη και το ένα λίτρο νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο μείγμα με την βότκα.

Γεμίζουμε τα μπουκάλια και το αφήνουμε κλειστό για δύο βδομάδες ακόμα. 
Μετά είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου