Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΥΔΑΤΟ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- χταπόδι
- νερό ελάχιστο
- κόκκοι απο διάφορα πιπέρια
- λάδι
- ξύδι

- ρίγανη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι με λίγο νερό.
Το βράζουμε σε σιγανή  φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
Όταν σωθεί το νερό και το χταπόδι έχει μαλακώσει τότε ρίχνουμε το λάδι τα πιπέρια και το αφήνουμε να τσιγαριστεί ελαφρώς.
Το σβήνουμε με μπόλικο ξύδι και το αφηνουμε μέχρι να εξατμισθεί το ξύδι.
Το κόβουμε σε κομμάτια και το πασπαλίζουμε με ρίγανη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου