Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ


από την Ioanna Zagkla  και την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά για την γέμιση
- πιπεριές σε διάφορα χρώματα
- ντομάτες
- κρεμμύδι ξερό
- σχοινόπρασο
- 2 αυγά
-  300 γρ φέτα
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το ζυμάρι
- 3,5 νεροπότηρα αλεύρι μαλακό
- 1 ποτήρι νερό
- ½ φλιτζ του καφέ λάδι
- 2 κοφτά κουταλάκια του καφέ αλάτι
 4 κουταλιές σούπας ξύδι

Εκτέλεση
Ζυμώνουμε το ζυμάρι μας και το χωρίζουμε σε 2 μέρη. Τα κάνουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν λίγο.


Εν τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ξερό κρεμμύδι μ ε λίγο λάδι χοντροκομμένο να σοταριστεί ελαφρά. Προσθέτουμε σε λίγο και τις πιπεριές. Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε τις ντομάτες χοντροκομμένες, και τον μαϊντανό, καθώς και το σχοινόπρασο. Το αλατοπιπερώνουμε, με λίγο αλάτι, επειδή θα βάλουμε και το τυρί.
Αφού πιει τα υγρά του, το βγάζουμε από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και το τυρί σε κομμάτια. Ανακατεύουμε και ξαναγυρνάμε στην ζύμη μας.

Ανοίγουμε το πρώτο μπαλάκι της ζύμης και το βάζουμε σε καλολαδωμένο ταψί.
Ραντίζουμε με λίγο λάδι



 Αδειάζουμε την κατσαρόλα και ραντίζουμε αφού στρώσουμε την γέμιση με λίγο λάδι.


Από πάνω βάζουμε και το δεύτερο φύλλο μας. Φτιάχνουμε τον κόθορο και χαράσσουμε την πίτα. 

Λαδώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου