Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι
- φασολάκια
- λάδι
- μουστάρδα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 φλιτζάνι του καφέ λευκό κρασί
- κουρκουμάς
- κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
-μαϊντανός
- χυμό από 1-2 λεμόνια

Εκτέλεση
Σε μια χύτρα ταχύτητας βάζουμε το λάδι και  μόλις ζεσταθεί τοποθετούμε το κρέας και το θωρακίζουμε απ όλες τις πλευρές.


Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες  και σε μερικά λεπτά σβήνουμε με το κρασί.


Ρίχνουμε την μουστάρδα, το πιπέρι, το κάρυ και το βράζουμε για 15 λεπτά.


Μόλις κατεβεί η βαλβίδα και ανοίξει η χύτρα ανάβουμε το μάτι πάλι και προσθέτουμε τα φασολάκια, τον μαϊντανό, αλάτι και τον χυμό από τα λεμόνια. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για άλλα 15-20 λεπτά.



Σημείωση: αν βάλουμε ντομάτα στο φαγητό, μπορούμε να το σβήσουμε με κόκκινο κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου