Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 φλιτζ.  ρόκα άγρια
-1 φλιτζ. ρόκα ήμερη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζ. κεφαλοτύρι  τριμμένο
- 100 γρ. κουκουνάρια
- 100 γρ. καρύδια
- ½ φλιτζ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- λιαστές ντομάτες
- 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
- 1-2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά , εκτός από τις λιαστές ντομάτες και τις πιπεριές  και τα αλέθουμε στο μούλτι.



Την επόμενη μέρα αλέθουμε σε χοντρά κομμάτια τις λιαστές ντομάτες  και τις  πιπεριές Φλωρίνης και τις προσθέτουμε στο υλικό μας.


Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε γυάλινο βάζο. Το διατηρούμε στο ψυγείο , σκεπάζοντάς το με λάδι.
Γίνεται κάπως αλμυρό με το τυρί και τις λιαστές με το λάδι τους, αλλά η αλμύρα αυτή εξαφανίζεται μέσα στα ζυμαρικά και μένει μια απίστευτη γεύση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου