από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- αλεύρι φαρινάπ
- γάλα εβαπορέ ένα κουτί
- λάδι ένα ποτήρι σχεδόν
- κρασί ένα ποτηράκι του κρασιού
- κύμινο ανάλογα με τα γούστα
- λίγο αλάτι
- τυρί τριμμένο ένα φλιτζάνι
- σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι το γάλα το λάδι και το κρασί μαζί με το κύμινο και το αλάτι και το τυρί και τα ζυμώνω καλά.
Η παρατήρηση μου είναι ότι χρειάστηκε και άλλο αλεύρι για να μπορεί η ζύμη να πλάθεται.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη τότε παίρνουμε μι μικρή ποσότητα ζύμης και την πλάθουμε στο χέρι μας σαν κορδόνι.
Την στρίβουμε και κολλάμε τις άκρες σε κουλουράκι.
Τα βουτάμε μέσα σε σουσάμι και τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ένα 20λεπτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου