Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΑΛΜΥΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΥΜΙΝΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- αλεύρι φαρινάπ
- γάλα εβαπορέ ένα κουτί
- λάδι ένα ποτήρι σχεδόν
- κρασί ένα ποτηράκι του κρασιού
- κύμινο ανάλογα με τα γούστα
- λίγο αλάτι
- τυρί τριμμένο ένα φλιτζάνι
- σουσάμι


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι το γάλα το λάδι και το κρασί μαζί με το κύμινο και το αλάτι και το τυρί και τα ζυμώνω καλά.
Η παρατήρηση μου είναι ότι χρειάστηκε και άλλο αλεύρι για να μπορεί η ζύμη να πλάθεται.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη τότε παίρνουμε μι μικρή ποσότητα ζύμης και την πλάθουμε στο χέρι μας σαν κορδόνι.
Την στρίβουμε και κολλάμε τις άκρες σε κουλουράκι.
Τα βουτάμε μέσα σε σουσάμι και τα απλώνουμε σε ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.


Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ένα 20λεπτο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου