Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΗΛΟΞΥΔΟ ΜΕ ΜΕΛΙ


από τη Vaso Pateli

Υλικά
-  μήλα
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- νερό

Εκτέλεση
Σε μια 2κιλη γυάλα έβαλα ως την μέση κομμένα βιολογικά μήλα



 και συμπλήρωσα με νερό χωρίς χλώριο 3-4 δάκτυλα κάτω από το χείλος γιατί αφρίζει 


και πρόσθεσα 2 μεγάλες κουταλιές τις σούπας Μέλι 


ανακατεύουμε ανά 2-3 ημέρες το σκεπάζουμε με τούλι ή πετσετούλα για να αερίζετε περιμένουμε 40 ημέρες και είναι έτοιμο!
τις πρώτες μέρες ανακατεύουμε μέχρι να κατέβουν τα μήλα κάτω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου