Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΓΚΑΣΠΑΤΖΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- ντομάτες 2 ώριμες
- κρεμμύδι 1 ξερό
- αγγουράκια 2
- ψωμί σε ψύχα 2 φέτες
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- μπούκοβο
- πάπρικα καπνιστή
- ξύδι
- νερό παγωμένο )ανάλογα το πόσο πηχτή την προτιμούμε)




Εκτέλεση

Μέσα στο μίξερ ρίχνουμε τα υλικά μας και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.


Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπόλ και προσθέτουμε την ποσότητα του παγωμένου νερού ανάλογα με το πως το προτιμούμε.
Το βάζουμε στο ψυγείο.
Σερβίρεται κρύα η σούπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου