από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μανιτάρια λευκά μεγάλα
- κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- άνιθο ψιλοκομμένο
- καπνιστή μπριζόλα ψιλοκομμένη
- τυριά διάφορα:- φέτα
- ανθότυρο
- Φιλαδέλφειας
- γραβιέρα τριμμένη
- λάδι 2 κουταλιές
- μουστάρδα
- πιπέρι
- κάρυ
- μοσχοκάρυδο
- γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Βγάζω από τα μανιτάρια το κοτσάνι τους και τα καθαρίζω από την φλούδα τους.
Ψιλοκόβω τα κοτσάνια των μανιταριών όπως και τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο.
Τα βάζω σε τηγάνι με λίγο νεράκι να μαραθούν.
Έχω κόψει την καπνιστή μπριζόλα .
Όταν σωθούν τα υγρά στο τηγάνι προσθέτω το λάδι και αφήνω να τσιγαριστούν.
Προσθέτω και το αλλαντικό.
Ρίχνω τα μπαχαρικά για να μυρίσει το μείγμα και το αφήνω να κρυώσει.
Έχω λιώσει τα τυριά σε ένα πιάτο και προσθέτω την μουστάρδα και το γάλα για να δουλεύεται πιο εύκολα.
Ρίχνω και το τσιγαρισμένο μείγμα και ανακατεύω.
Γεμίζω τα μανιτάρια με το νέο μείγμα μας και τα πασπαλίζω με την γραβιέρα.
Παρατηρήσεις
Η συνταγή μπορεί να γίνει και με σκέτη φέτα και να πασπαλίσουμε στο τέλος με ότι τυρί που λιώνει θέλουμε.
Σε αυτήν την περίπτωση προσθέτουμε και ένα αυγό για να δέσουν τα υλικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου