Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ




από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μανιτάρια λευκά μεγάλα
- κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- άνιθο ψιλοκομμένο
- καπνιστή μπριζόλα ψιλοκομμένη
- τυριά διάφορα:- φέτα 
                           - ανθότυρο
                           - Φιλαδέλφειας
                           - γραβιέρα τριμμένη
- λάδι 2 κουταλιές
- μουστάρδα
- πιπέρι
- κάρυ 
- μοσχοκάρυδο
- γάλα εβαπορέ 


Εκτέλεση

Βγάζω από τα μανιτάρια το κοτσάνι τους και τα καθαρίζω από την φλούδα τους.



Ψιλοκόβω τα κοτσάνια των μανιταριών όπως και τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο.
Τα βάζω σε τηγάνι με λίγο νεράκι να μαραθούν.



Έχω κόψει την καπνιστή μπριζόλα .
Όταν σωθούν τα υγρά στο τηγάνι προσθέτω το λάδι και αφήνω να τσιγαριστούν.
Προσθέτω και το αλλαντικό.



Ρίχνω τα μπαχαρικά για να μυρίσει το μείγμα και το αφήνω να κρυώσει.
Έχω λιώσει τα τυριά σε ένα πιάτο και προσθέτω την μουστάρδα και το γάλα για να δουλεύεται πιο εύκολα.

Ρίχνω και το τσιγαρισμένο μείγμα και ανακατεύω.
Γεμίζω τα μανιτάρια με το νέο μείγμα μας και τα πασπαλίζω με την γραβιέρα.




Παρατηρήσεις

Η συνταγή μπορεί να γίνει και με σκέτη φέτα και να πασπαλίσουμε στο τέλος με ότι τυρί που λιώνει θέλουμε.
Σε αυτήν την περίπτωση προσθέτουμε και ένα αυγό για να δέσουν τα υλικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου