Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ




Από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- γιαουρτι στραγγιστο 2% 1/2 κιλό
- γάλα ζαχαρούχο 1 κουτι
- ανανά σε κονσέρβα
- καρύδια χοντροκομμένα


Εκτέλεση

Στραγγίζω τον ανανά και τον κόβω σε μικρά κομμάτια.Τον βάζω σε ενα σουρωτυρι και πιέζω τα κομμάτια για να φύγουν όσο γινεται τα σιρόπια του.
Χτυπώ με το σύρμα του μπλεντερ το γιαούρτι και το γάλα ζαχαρούχο.
Προσθέτω τα καρύδια και βάζω την σουπιέρα στην καταψυξη για να σφίξει λίγο.
Πριν παγώσει το βγάζω στην συντήρηση.
Σερβίρεται σαν δροσιστικό γλυκάκι μετά το φαγητό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου