Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΛΜΥΡΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ-ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΙΖΑ


από την Evagelia Kleanthi

Υλικά
-  1 ½  κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά
-  1 κούπα ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- ½  κούπα γάλα
- 1 κούπα γραβιέρα τριμμένη
- ½  κούπα φέτα σε κύβους
- ½  κούπα πάριζα κομμένη σε κύβους
- ψιλοκομμένο δυόσμο όσο θέλουμε
- ψιλοκομμένη πιπεριά
- λίγο αλάτι
- πιπέρι.

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά  Προσθέτουμε τα αυγά το γάλα το λάδι τη γραβιέρα ,φέτα, πάριζα , δυόσμο, πιπεριά.
Όλο αυτό το μίγμα το αδειάζουμε σε φορμάκια βουτυρωμένα και αλευρωμένα

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0 περίπου 25 -30 λεπτά. Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα για να δούμε αν ψήθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου